Telefon: 70 638 64 02 Nyílászáróink és árnyékolás technikai termékeink ide kattintva megtekinthetőek
Nyílászárók: Ajtók, ablakok, árnyékolás technikai termékek Pécs - Molnár Ablak
Belépés

Mire kell odafigyelni nyílászáró cserénél


A műanyag ablakok, ajtók ma jellemzően kamrás profilokból készülnek.
Mit is jelent az a kifejezés hogy 5, 6, esetleg 7 kamrás profil?

Nos ha kettévágunk egy ablaktokot, akkor ezeket a légkamrákat lehet látni. Tehát az ablak keresztmetszete kamrákra van osztva.
Ezek jelentősége: hőszigetelés, stabilitás, hangszigetelés
Sokan nem tulajdonítanak ezeknek nagy jelentőséget, pedig hosszú távon nem mindegy, hogy az ember melyik profilt választja.

Most pedig pár szóban bemutatjuk mire érdemes figyelni műanyag nyílászáró vásárlásakor.

Nyílászáró árajánlatok összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a nyílászárók műszaki tartalmát.
Pl.:üvegezés, profilmélység, kamrák száma, K (hőátbocsátási) tényező, vaslatrendszer, üveg K (hőátbocsátási) tényezője.


Ezek figyelembe vételével elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. A K tényező minél alacsonyabb, minél jobban közelít a nullához, annál magasabb hőszigetelésű az adott üveg/szerkezet.  Megrendeléskor mindenképpen kérjen tájékoztatást ezekről az adatokról. 

1.Az ablaküveg hőátbocsátási tényezője- "u" érték- minél kisebb, annál jobban szigetel a nyílászáró, pl. az 1.0 kitűnő szigetelést biztosít.

2. Fontos a légkamrák száma. A levegő akkor szigetel, ha beszorítjuk valami közé. Minél több a légkamra, annál jobb a hang- és hőszigetelés. Az 5-6 légkamrás nyílászárók kiválóak.

3. A beépítési mélység sem elhanyagolható tényező, a stabilitás, és a hőszigetelés szempontjábl sem. A hosszabb élettartam érdekében 62-74mm-es beépítési mélységű ablakot válasszunk.

4. A vasalat minősége  tecnikai és biztonsági szempontból is fontos. Az általunk forgalmazott nyílászárók az egyik legerősebb, Roto vasalattal készünlek.

5. Minden esetben bízzuk szakemberre a felmérést és a nyílászárók beépítését!Leinformálható céget bízzunk meg a munkával!
Az ezen a területen szerzett 17 év tapasztalatunk, és az egész országban megtalálható referenciamunkáink  garantálják  a megbízható,pontos munkavégzést, és a rövid határidőt .
Molnár Gábor- Molnár Ablak

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék